Diş kaplama, dişlerde çok fazla madde kaybı, çürük-kırık gibi sebeplerden dolayı diş dokusu kaybı olduğunda gerçekleşen işlemdir. Diş kaplama estetik amacıyla da tercih edilmektedir. Bu işlem kişiye özel planlanmaktadır.

Diş kaplama işlemi fonksiyonel ya da estetik amaçlı olarak tercih edilmektedir.  Estetik amacı ile yapılan işlem; diş çürükleri, kırılmış diş dolgusu, diş çekilmeleri, ağızdaki boşlukların tedavi edilmesi için gerçekleşirken Fonksiyonel amaçlı yapılan diş kaplaması; diş eksikliği, dişte madde kaybı, kırık, aşınmalar ya da dişleri güçlendirmek için yapılmaktadır.

Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Yapılır? 

Diş kaplama işlemi öncesinde dişte bazı hazırlıklar yapılmaktadır. Bu hazırlıklar amacı kaplamaya yer açmak için yapılmaktadır.  Diş kaplama tedavisi kaplama çeşidine ve uygulama yapılacak diş sayısına göre farklılık göstermektedir. İşlem tek seansta tamamlanabileceği gibi 10 gün kadar da sürebilmektedir.

Uzman diş hekimleri tarafından hastaya gerekli muayene ve inceleme yapıldıktan sonra kaplama çeşidi belirlenmektedir. Dişin ölçüsü alındıktan sonra kişiye özel laboratuvar ortamında kuron hazırlanmaktadır. Hazırlanan kuron daha sonra uzman hekim aracılığı ve uygun yöntemlerle dişe yapıştırılmaktadır.  

Diş Kaplama Çeşitleri; Metal Destekli Diş Kaplama, Zirkonyum Diş Kaplama, Lamine Diş Kaplama Porselen Diş Kaplama olarak farklı çeşitlerde gerçekleşebilmektedir.